PEDICURE BEHANDELING

 

Preventief uw voeten laten verzorgen door een professionele pedicure is voor niemand overbodige luxe!

 

Wist u dat slecht een kwart van alle Nederlanders geregeld hun voeten laten verzorgen?
Het is raadzaam om enkele malen per jaar naar een pedicure te gaan, ook als u geen klachten heeft. Het voorkomen van voetproblemen is namelijk één van de belangrijkste taken van de pedicure.

 

Voetverzorging is belangrijk voor iedereen. Vooral voor mensen die beroepsmatig veel lopen of staan. Verder voor sporters, ouderen, personen met diabetes, reuma of dementie.

 

Naast de voetbehandeling, geeft de pedicure adviezen over de verzorging van uw voeten en de keuze van de juiste schoenen. Ook kan de pedicure vroegtijdig problemen signaleren en u doorverwijzen.

Ook als u specifieke voetklachten heeft, zoals eelt, likdoorns of nagelproblemen, kunnen deze uitstekend worden verholpen.

 
En realiseert u zich wel eens dat uw hele gewicht voornamelijk op uw voeten neerkomt?

En dat, als u zere voeten heeft, u vaak ongemerkt uw houding verandert waardoor er weer rug- of nekklachten kunnen ontstaan?

 

Man of vrouw, jong of oud: iedereen is gebaat bij  een goede voetverzorging.

 

Daarom is het ook logisch dat uw voeten extra aandacht verdienen van een vakbekwame pedicure, aangesloten bij de brancheorganisatie ProVoet.  

 

DIABETISCHE/REUMATISCHE VOET:

 

Ook als u geen klachten heeft  is het raadzaam om een pedicure te bezoeken die de specialisatie ‘Diabetische voet’  of ‘Reumatische voet’ heeft. Door middel van een screening en een professionele voetbehandeling, kan de pedicure vroegtijdig problemen signaleren en u indien nodig doorverwijzen naar de huisarts, specialist of podotherapeut.

Diabetische voeten vereisen extra zorg:

Ruim 10% van alle diabetische patiënten heeft complicaties aan hun voeten als gevolg van hun ziekte.

*De bloedsomloop in benen en voeten kan verminderen
* Het gevoel in de voeten kan verminderen of uitvallen
* De voeten kunnen van stand veranderen

Reumatische voeten zijn vaak extra kwetsbaar door:
* Gewrichtsontstekingen
* Slijmbeursontstekingen
* 'Slijtage' in de gewrichten
* Standsveranderingen

 

Vergoeding door zorgverzekeraars:

 

Veel verzekeraars vergoeden (soms gedeeltelijk) een diabetes- en reumatische voetbehandeling. Door middel van een verkregen AGB -code ben ik aangesloten bij vrijwel alle zorgverzekeraars. Ik raad u aan uw polisvoorwaarden na te kijken om te zien of mijn behandelingen worden vergoed door de zorgverzekeraar.